FOCI Hub Pop Up Event

 

Op woensdag 4 december 2019 organiseert het kenniscentrum Future Of Citizen-based Initiatives (FOCI-Hub) een Pop-Up Event rond het wel of niet verplicht stellen van vaccinaties.

 

Dit onderwerp is al enkele maanden een terugkerend thema in het nieuws. Het debat wordt gevoed door allerlei burgerinitiatieven. Aan de ene kant zien we de ‘anti-vaxxers’ die zich zowel offline als online organiseren om te protesteren tegen vaccinaties. Aan de andere kant gaan enkele kinderopvangorganisaties op eigen initiatief een vaccinatieplicht invoeren.

 

In hoeverre wordt het vaccinatiedebat gestuurd vanuit initiatieven van burgers zelf, en is dat wenselijk? Is het taak van de overheid in te grijpen?

 

Tijdens het Pop Up Event op woensdag 4 december belichten Dr. Helma Ruijs (arts infectieziektebestrijding RIVM), prof. dr. Denise de Ridder (Psychologie), dr. Mariëtte van den Hoven (Ethiek) en Gjalt Jellesma (woordvoerder belangenvereniging BOinK) dit fenomeen vanuit hun eigen perspectief, waarna een discussie volgt met elkaar en het publiek.

 

Plaats en tijd

De bijeenkomst zal plaatsvinden op 4 december 2019 van 19:00 tot 21:30 uur in de Kanunnikenzaal van het Academiegebouw, Domplein 29 te Utrecht.  Meer info en een routebeschrijving van de locatie vindt u hier.

 

Reserveren

Deelname is gratis, maar vanwege een beperkt aantal plaatsen is vooraf reserveren noodzakelijk via foci-hub@uu.nl.