Project 'Ja, ik wil!'

PROJECT VOLTOOID!!

 

Met dank aan onze vele vrijwilligers is het de laatste periode heel hard gegaan en hebben we het project onlangs kunnen afronden.  

 

Wilt u op de hoogte blijven van ons onderzoek en zo op de hoogte blijven van eventuele volgende projecten? Meld u dan aan via deze link


 

Welkom bij de projectpagina van het Vele Handen-project 'Ja, Ik Wil!'. Dit project, opgezet en begeleid door onderzoekers van het Departement voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis van de Universiteit Utrecht heeft tot doel de data in de Amsterdamse ondertrouwakten (1581-1811) te ontsluiten voor verder onderzoek.

 

Via de links hieronder vindt u meer informatie over het project, achtergrondliteratuur, en voorbeelden van wetenschappelijk onderzoek waarvoor we deze bron willen gebruiken. Heeft u opmerkingen of vragen? Mail ons op ja-ik-wil.gw@uu.nl.

 

  Wat zijn ondertrouwakten?

 Waarom gebruiken we ondertrouwakten voor dit onderzoek?

Waarom juist de Amsterdamse ondertrouwakten?

Doe mee!

Wat levert het u op?

 

Punten verdiend in dit project kunnen worden ingewisseld voor historische boeken (aangeizen het project is afgerond, blijft dit aanbod geldig tot 1 juni 2016)!

 

Boeken

 
Tine De Moor en Jan Luiten van Zanden, Vrouwen en de geboorte van het kapitalisme, te bestellen bij 500 punten (zolang de voorraad strekt)   Bram Bouwens, Op papier gesteld. De geschiedenis van de Nederlandse papier- en kartonindustrie in de twintigste eeuw, te bestellen bij 1500 punten (zolang de voorraad strekt)

 
A Century of Royal Dutch Shell, DVD-box te bestellen bij 1500 punten (zolang de voorraad strekt)   Joost Dankers, Twee eeuwen op weg; Van Gend en Loos, 1796-1996, te bestellen bij 1500 punten (zolang de voorraad strekt)
 
Erik H. de Jong, Weldenkende burgers en Oranjeliefhebbers; Patriotten en Prinsgezinden in Leiden, 1775-1795, te bestellen bij 2000 punten (zolang de voorraad strekt)   Jeroen Koch, Abraham Kuyper; een biografie, te bestellen bij 2000 punten (zolang de voorraad strekt)
   
Joost Jonker en Keetie Sluyterman, Thuis op de wereldmarkt; Nederlandse handelshuizen door de eeuwen heen, te bestellen bij 2000 punten (zolang de voorraad strekt)    

 

 

Bijeenkomsten

 

 

Als onderzoeksteam doen we graag wat terug voor onze vrijwilligers. Daarom hebben we met regelmaat bijeenkomsten voor onze deelnemers georganiseerd.

 Waarom dit onderzoek?

 Nog meer weten?

Bijzondere vondsten

 Wist u dat....