Vacancy

Vacature: student-assistent

Voor een interdisciplinair project zijn wij op zoek naar een student-assistent met een achtergrond in de sociale of humane wetenschappen (bijvoorbeeld bedrijfskunde, bestuurskunde, geschiedenis). Goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.

 

Wie zijn wij?

De onderzoeksgroep Institutions for Collective Action is onderdeel van de afdeling Business-Society Management binnen de Rotterdam School of Management. We zijn een levendig interdisciplinair team, met daarin sociologen, historici, antropologen en bedrijfskundigen. Buiten ons team werken we samen met een nog bredere groep wetenschappers, waaronder ook psychologen, milieukundigen, bouwkundigen en bestuurskundigen. Op dit moment richten we ons vooral op (1) sociale ondernemingen en (2) de veerkracht van instituties voor collectieve actie (ICA’s) in verleden en heden. Als uitvloeisel van dat laatste project hebben we onlangs het CollectieveKracht-platform gelanceerd. Dit kennisplatform maakt wetenschappelijk verantwoorde kennis toegankelijk voor burgercollectieven in heel Nederland en reikt hen instrumenten aan om zelf aan een duurzame toekomst te bouwen. De vragen en inzichten van de collectieven vormen weer de basis voor nieuw wetenschappelijk onderzoek.

 

Wat ga je doen?

Als student-assistent ga je aan de slag met twee taken die te maken hebben met de veerkracht van ICA’s.

 1. Het opzetten van een online bibliotheek voor CollectieveKracht. Er is een hoop wetenschappelijke en praktijkgerichte informatie beschikbaar waar burgercollectieven wat aan kunnen hebben. Aan de hand van een lijst met criteria ga je op zoek naar waardevolle literatuur, rangschikt de referenties hiernaar en zorgt voor de juiste tags. Ook identificeer je geschikte wetenschappelijke literatuur die kan worden verwerkt tot meer toegankelijke informatie, bv. via een infographic of een samenvattende tekst voor de kennisbank. 
 2. Het ordenen en opschonen van onze onderzoeksdatabase met gegevens van historische en hedendaagse ICA’s. Hierin werk je samen met een van de sociologen uit het team, die bezig is een taxonomie op te stellen van types ICA’s door de tijd en op verschillende plaatsen, zodat we deze organisaties en hun rol in de samenleving steeds beter gaan begrijpen.

 

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent een bachelor- of masterstudent (minimaal derdejaars) bestuurskunde, geschiedenis of in een van de andere sociale- of geesteswetenschappen.
 • Je beschikt over goede zoekvaardigheden.
 • Je hebt ervaring in het werken met databases.
 • Je bent in staat om de relevantie van informatie te beoordelen.
 • Je kunt goed overweg met zowel de Nederlandse als de Engelse taal.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Enige kennis van of ervaring met burgercollectieven of ICA’s is een pré.

 

Wat bieden wij?

 • Een aanstelling als student-assistent voor een periode van 6 maanden (eventueel langer), 1 tot 2,5 dagen per week. 
 • Betaling volgens de CAO-NU (€ 2.110-2.462 per maand bij een 38-urige werkweek). 
 • De kans om kennis te maken met diverse aspecten van wetenschappelijk werk, in een internationaal en interdisciplinair team.  

 

Geïnteresseerd?

Stuur een bericht met je motivatie en CV naar collective-action@rsm.nl. Hier kun je ook terecht met eventuele vragen. We leren je graag kennen.