Vacature: student-assistent

Voor een project met maatschappelijke impact zijn wij op zoek naar een student-assistent met een achtergrond in de sociale of humane wetenschappen (bijvoorbeeld bedrijfskunde, bestuurskunde, geschiedenis). Je gaat helpen met het ordenen van een onderzoeksdatabase én met het opzetten van een online bibliotheek.

 

Wie zijn wij?

De onderzoeksgroep Institutions for Collective Action is onderdeel van de afdeling Business-Society Management binnen de Rotterdam School of Management. We zijn een levendig interdisciplinair team, met daarin sociologen, historici, antropologen en bedrijfskundigen. Op dit moment richten we ons vooral op (1) sociale ondernemingen en (2) de veerkracht van instituties voor collectieve actie (ICA’s) in verleden en heden. In het voorjaar hebben we het CollectieveKracht-platform gelanceerd. Dit kennisplatform maakt wetenschappelijke kennis toegankelijk voor burgercollectieven in heel Nederland en wijst hen de weg naar instrumenten om zelf aan een duurzame toekomst te bouwen. De vragen en inzichten van de collectieven vormen weer de basis voor nieuw wetenschappelijk onderzoek.

 

Wat ga je doen?

Als student-assistent ga je aan de slag met twee taken die te maken hebben met de veerkracht van ICA’s.

 1. Het opzetten van een online bibliotheek voor CollectieveKracht. Er is een hoop wetenschappelijke en praktijkgerichte informatie beschikbaar waar burgercollectieven wat aan kunnen hebben. Aan de hand van een lijst met criteria ga je op zoek naar waardevolle literatuur, rangschikt de referenties hiernaar en zorgt voor de juiste tags. Ook identificeer je geschikte wetenschappelijke literatuur die kan worden verwerkt tot meer toegankelijke informatie, bv. via een infographic of een samenvattende tekst voor de kennisbank. 
 2. Het ordenen van onze onderzoeksdatabase met gegevens van historische en hedendaagse ICA’s. Hierin werk je samen met een van de sociologen uit het team, die bezig is een taxonomie op te stellen van types ICA’s door de tijd en op verschillende plaatsen, zodat we deze organisaties en hun rol in de samenleving steeds beter gaan begrijpen.

 

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent een bachelor- of masterstudent bestuurskunde, geschiedenis of in een van de andere sociale- of geesteswetenschappen.
 • Je beschikt over goede zoekvaardigheden.
 • Je hebt ervaring in het werken met databases.
 • Je bent in staat om de relevantie van informatie te beoordelen.
 • Je kunt goed overweg met de Nederlandse taal; goede beheersing van het Engels is een pré.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Kennis van of ervaring met burgercollectieven of ICA’s is handig, maar niet verplicht.

 

Wat bieden wij?

 • Een aanstelling als student-assistent voor 456 uur. Die kun je over 6 tot 10 maanden uitsmeren (1,5 tot 2,5 dagen per week), maar in de zomermaanden kun je ook voltijds bij ons komen werken. 
 • Betaling volgens de CAO-NU (€ 2.110-2.462 per maand bij een 38-urige werkweek). 
 • De kans om kennis te maken met diverse aspecten van wetenschappelijk werk, in een internationaal en interdisciplinair team.  

 

Geïnteresseerd?

Stuur uiterlijk vrijdag 24 juni je motivatiebrief en CV aan Marianne Groep-Foncke via collective-action@rsm.nl. Bij haar kun je ook terecht met eventuele vragen.